طراحی روشن
Search
Close this search box.
پرسپکتیو چیست ؟

مبانی طراحی ۴ – پرسپکتیو چیست؟ نشان دادن عمق در طراحی و نقاشی

در این مقاله می‌خوانید

پرسپکتیو یا عمق نمایی شاید واژه عجیبی بنظر برسد ولی در این فیلم که بخشی از جلسه پنجم دوره طراحی به سبک انیشتین است، جناب طهانی کلیات و مفهوم آن را بیان میکند و در مبانی طراحی ۵ و ادامه آموزش ها به تمرین عملی پرسپکتیو یک نقطه ای، دونقطه ای و… میپردازیم.

پرسپکتیو به دلیل اینکه طبق فیلم و مقاله ( آموزش نقاشی حرفه ای ؛ از چه سنی و چه مدت و چطور انجام می شود ) جز چهار اصل طراحی پایه است دارای اهمیت می باشد..

این فیلم ۱۵ دقیقه از وقت شما را میگیرد، اگر آموزش های دیگر مبانی طراحی را مشاهده نکرده اید، با کلیک بر روی مبانی طراحی ۳ به آموزش های قبل دسترسی پیدا میکنید.

اگر امکان مشاهده فیلم را ندارید، مقاله زیر که چکیده این فیلم است را مطالعه بفرمایید:

مقدمه پرسپکتیو:

شما احتمالا این فیلم را از طریق صفحه موبایل، تبلت یا مانیتور مشاهده میکنید، یک صفحه دوبعدی و تخت مانند کاغذ، اما محیط اطراف ما، یک فضای سه بعدی است؛ یعنی علاوه بر محور x و y یک محور z نیز وجود دارد.

پس ما در یک صفحه دوبعدی چطور عمق و بعد را نشان دهیم؟ اینجا مفهوم و اصطلاحی به نام عمق نمایی، ژرفنمایی یا همان پرسپکتیو مطرح میشود.

صفحه دو بعدی و سه بعدی

معماران و طراحان قدیم از چهارچوب و کادر شطرنجی ما بین خود و سوژه نقاشی بسیار استفاده میکردند(این موضوع را قبلا در جلسه ششم دوره ۰ تا ۱۰۰ طراحی چهره گفته بودیم)، بدین روش که یک چهارچوب که کاغذ نازکی روی آن متصل کرده بودند، ما بین خود و سوژه نقاشی قرار میدادن و هر نقطه از سوژه  را روی کاغذ نازک علامت میزدند، بدین روش تصویر سوژه سه بعدی روی کاغذ تخت دوبعدی منتقل میشد.

پرسپکتیو نقاشان قدیم

بعدها معماران و طراحانی که به هندسه علاقه مند بودند سعی کردند یک الگو و قانون برای نمایش بعد و عمق در نقاشی و طراحی های خود ایجاد کنند، که پرسپکتیو بصورت یک فرضیه هندسی ایجاد شد.

البته موضوع اصلی آموزش ما پرسپکتیو دست آزاد است ، یک موضوع مفهومی که در طراحی و نقاشی به ان نیاز داریم و پرسپکتیو مهندسی که وابسته به قوانین دقیق مهندسی است واقعا موضوع بحث ما نیست و در طراحی و نقاشی نیز استفاده ای ندارد ولی در آموزش های بعدی اشاره ای خواهیم کرد.

مفهوم پرسپکتیو:

فرض کنید دو شی یک اندازه یا دو انسان یا هر سوژه دیگری در تصویر داشته باشید، چطور میتوانیم نشان بدهیم یکی از اشیا جلوتر است و شی دیگر عقب تر ؟

احتمالا طبق تجربه بصری میدانید که یکی از اشیا باید بزرگتر رسم شود که جلو تر دیده شود یا شی دیگر بایستی کوچکتر باشد که دورتر بنظر برسد، اگر این کوچک شدن ادامه پیدا کند و شی عقب تر برود، شی کم کم ناپدید میشود و آن نقطه که شی به مرحله ناپدید شدن میرسد یا نقطه گریز یا ناپدید شدن یا پرسپکتیو میگویند.

خطوطی که در آن راستا شی کوچک شده است و تغییر سایز داده است را خطوط گریز میگویند.

و نقطه گریز دقیقا در راستای دید بیننده است و به آن خط افق یا خط دید گفته میشود.

مفهوم پرسپکتیو

اما اگر خط افق در راستای دید شما یا همان بیننده باشد، با تغییر ارتفاع شما خط افق و نقطه گریز تغییر میکنند؟ بله کاملا درست است، پرسپکتیو از زاویه دید یک بچه یا شخصی که در ارتفاع ایستاده باشد تفاوت دارد.

خط دید در پرسپکتیو

با این مفهوم،پرسپکتیو بر اساس تغییر زاویه دید و تعداد نقطه گریز ، با هم تفاوت دارند و دو دسته بندی ایجاد میشود:

  • بر اساس نقطه گریز
  • بر اساس زاویه دید

پرسپکتیو بر اساس نقطه گریز:

پرسپکتیو یک نقطه ای:

در پرسپکتیو  یک نقطه ای، یک نقطه گریز داریم و اگر جسم سه بعدی باشد مانند مکعب یکی از وجوه آن مستقیم دید ما قرار دارد و موازی صفحه تصویر ما میباشد و وجوه دیگر در راستای نقطه گریز تغییر سایز میدهند، مانند تصویر:

پرسپکتیو یک نقطه ای

پرسپکتیو دو نقطه ای:

در این حالت دو نقطه گریز روی خط افق داریم و هیچ وجه از جسم موازی صفحه تصویر نیست. در این حالت بجز محور عمود در دو محور دیگر تغییر فرم و سایز داریم.

تبصره: اگر سوژه ما دارای یک سطح شیب دار و با زاویه باشد، یکی از نقاط گریز از روی خط افق برای آن سطح شیب دار جابجا میشود(این حالت را در مبانی طراحی پرسکتیو بعد بصورت عملی تمرین میکنیم)

پرسپکتیو دو نقطه ای

پرسپکتیو سه نقطه ای:

در این حالت سه نقطه گریز داریم که دو نقطه آن روی خط افق و نقطه سوم در راستای محور عمود قرار دارند.تغییر سایز و فرم در سه محور اتفاق میافتد.

پرسپکتیو سه نقطه ای

سه حالت پرسپکتیو بالا که بیان کردیم جز پرکاربردترین حالت های عمق نمایی هستند و مواردی که در ادامه بیان میکنیم فقط برای آشنایی هستند.

پرسپکتیو چند نقطه ای:

تعداد نقاط پرسپکتیو بیش از چهار نقطه است و تصویر سوژه کاملا دفرمه میشود و یک دید ۳۶۰ درجه به ما میدهد، بطوریکه بنظر میرسد از داخل یک کره شیشه ای به منظره نگاه میکنیم، به این حالت دید چشم ماهی نیز گفته میشود.

پرسپکتیو چند نقطه ای

پرسپکتیو صفر نقطه ای:

این حالت نیز خیلی در دسته بندی عمق نمایی کاربردی نیست، در این حالت بیش از یک خط دید یا افق داریم و خط افق مشخصی نمیتوان یافت، تصاویر کوه و منظره(Landscape) مثال هایی برای این حالت هستند.

پرسپکتیو صفر نقطه ای

و اما عمق نمایی ایزومتریک و پلانومتریک و سایر موارد برای پرسپکتیو مهندسی مهم است که فعلا به این موارد نمیپردازیم.

و اما دسته بندی پرسپکتیو بر اساس زاویه دید:

همانطور که گفتیم عمق نمایی با تغییر ارتفاع نقطه دید ناظر تغییر میکند؛ برای ساده سازی سه حالت کلی را در نظر میگیریم:

۱- زاویه دید از ارتفاع خیلی بالا، که به آن نقطه دید پرنده گفته میشود.

پرسپکتیو دید پرنده

۲- زاویه دید از ارتفاع متوسط معمولا قد انسان، زاویه دید نرمال گفته میشود.

پرسپکتیو دید نرمال

۳- زاویه دید از ارتفاع خیلی پایین، که دید مورچه یا کرم گفته میشود.

پرسپکتیو دید مورچه یا کرم

اصطلاحات پرسپکتیو

عمق نمایی داخلی یا نمای داخلی:

پرسپکتیو نمای داخلی ساختمان ها و اتاق ها را پرسپکتیو داخلی میگویند، این مورد بیشتر برای دوستانی که به معماری و دکوراسیون داخلی مشغول هستند کاربرد دارد.

پرسپکتیو داخلی

اصطلاح V.P یا Vanishing Point همان نقطه گریز است که با حرف اختصاری در تصاویر نمایش داده میشود.

اصطلاح V.L یا Vanishing line خطوط گریز هستند، خطوطی که به نقطه گریز منتهی میشوند.

اصطلاح P.P یا Picture Plane صفحه تصویر است، صفحه موازی دید ناظر، صفحه فرضی همان چهارچوبی است که در مقدمه بیان کردیم نقاشان در قدیم استفاده میکردند.

اصطلاح S.P یا Station Point نقطه دید ناظر است، محل و ارتفاع شخص بیننده را با این حرف اختصاری نمایش میدهند.

موضوعات مرتبط با پرسپکتیو و روش های دیگر ایجاد عمق:

قبل از اتمام این جلسه چند نکته و روش دیگر برای نشان دادن عمق را معرفی میکنیم که شاید برای شما مفید باشند.

۱- پرسپکتیو ارزشی:

گفتیم که عمق نمایی برای نشان دادن عمق دنیای سه بعدی روی کاغذ دوبعدی استفاده میشود، اما بسیاری از هنرمندان در نقاشیهای ذهنی خود از عمق نمایی برای نشان دادن اهمیت سوژه استفاده میکنند؛ معروفترین مثال تابلو شام آخر لئوناردو داوینچی است که نقاش نقطه گریز را بالای سر حضرت مسیح قرار داده است و بدین ترتیب عمق نمایی داخلی صحنه بنا به آن نقطه طراحی شده است، این کار بدلیل اهمیت و ارزش سوژه نقاشی میباشد.

پرسپکتیو ارزشی

پس نقاش میتواند نقطه پرسپکتیو را در نقاشی خود در جایی قرار دهد تا توجه مخاطب معطوف به آن نقطه شود.

۲- نشان دادن عمق با تغییر شدت نور:

معمولا طراحان و بطور خاص طراحان که از رنگ استفاده نمیکنند، با تیرگی عمق را نشان میدهند و با روشنی برجستگی را، بدین ترتیب قسمت تیره بصورت فرورفتگی و چاله دیده میشود.

پرسپکیتو با تغییر کنتراست

از همین روش برای نمایش چین و چروک و فرو رفتگی های چهره استفاده میکنیم.

۳-نشان دادن عمق با جزئیات و Sharpness

هر چه تصویری جزئیات بیشتری داشته باشد نسبت به تصویر محوتر جلوتر دیده میشود و هرچه محو شدگی بیشتر شود فاصله بیشتر بنظر میرسد.

پرسپکتیو جزئیات

۴- نشان دادن عمق با تغییر فام و اشباع رنگ:

در طبیعت اگر به مناظر دور نگاه کنیم رنگ های دور دست به خاکستری و رنگ های سرد نزدیک میشوند و رنگ های نزدیک اشباع هستند، با همین روش میتوان در نقاشی منظره عمق را نشان داد، مانند آموزش رنگ آمیزی منظره در دوره مداد رنگی ۱

پرسپکتیو رنگ

۵- Foreshortening : این اصطلاح تقریبا زیر شاخه همان مفهوم پرسپکتیو است و توسط طراحان فیگور ایجاد شد؛ بدیت ترتیب که اندازه اشیا در زاویه های مختلف دید شما تغییر میکنند، مانند دستی که مستقیم به سمت شما اشاره میکند و دستی که صاف آویزان باشد، از نظر اندازه با هم متفاوت دیده میشوند یا شخصی که روبروی شما و به سمت شما دراز کشیده است، مثال های زیادی در زمینه فیگور و foreshortening  وجود دارد که در دوره فیگور بررسی میکنیم.

پرسپکتیو و foreshortening

در طراحی اشیا نیز این مورد کاملا وجود دارد مانند اختلاف ارتفاع یک کتاب عمود و کتابی که شیب دار به سمت شما قرار دارد یا اختلاف دسته های عینک در تصویری که مشاهده میکنید(این مورد را در تمرین سایه پردازی عینک جلسه سوم طراحی چهره هنرجویان مشاهده کرده اند) و اگر بخواهید دسته های عینک را یک اندازه رسم کنیم تصویر فرم متناسبی نخواهد داشت.

نتیجه گیری:

مبحث عمق نمایی اگر بصورت عمیق بررسی شود شاید کمی پیچیده و مملو از قوانین هندسی شود، ما در اینجا مقدمه و مفهومی را برای شروع آموزش پرسپکتیو بیان کردیم که امیدواریم برای شروع مفید بوده باشد.

در مبانی طراحی ۵ اشکال هندسی ساده و پرسپکتیو یک نقطه ای را بصورت عملی با تمرین درک میکنیم و سعی میکنیم به اشکال پیچیده تر و سه بعدی برسیم.

اگر نظری در رابطه با فرضیات مطرح شده دارید، خوشحال میشویم در قسمت نظرات با ما و دوستان دیگر مطرح کنید.

شاید این نوشته ها را هم بپسندید

    مث هميشه عالللللي
    دقيقا خيلي وقت منتظر اين مطلب و سري آموزش پرسكتيو بودم و به پشتيبان گفتم منتظر ميمونم
    چون هرجا برم وقت تلف ردن ميشه دستتون درد نكنه

    پاسخ

    سلام خسته نباشید به نظر می رسد سطح آموزش در حد خوبی هستش ولازم نیست وارد مباحث پیچیده فیزیک و هندسه بشید وهرجا لازم بشه هنرجویان مشتاق درخواست خواهند کرد این راه بعنوان یک باز خورد از سطح آموزش والبته نظر شخصی خودم عرض کردم تشکر فراوان از زحمات گروه طراحی‌ روشن

    پاسخ

    سلامت باشین
    حتما،سعی ما کاربردی و ساده بودن مفاهیم است،کمی در انتهای مطالب بحث هندسی را مطرح میکنیم و اصطلاحات را میگوییم تا از نظر تئوری نیز هنرجوها مشکلی نداشته باشن
    ممنون از نظرتون موفق باشین

    پاسخ

    باعرض سلام خدمت استاد محترم…استادی که محترمند.محترم شناخته شدندوهمیشه قابل احترامند….عالی.عالی.عالی.مثل همیشه.ممنون از این همه تلاش.توجه.دقت.ووقتی که واقعا صرف کردید تا بتونید این کلیپ رو به نحو احسنت به صورت کاملا پرمفهوم و قابل درک.برای هنرجویان اجراکنیدو با توضیحات و جزئیات کامل به صورت نکته به نکته و یا به اصطلاح ریز به ریز بشکافیدو شرح دهید.بنده واقعا از دیدن این کلیپ لذت بردم.وقتی که مشاهده کردم که انقدر بادقت.صبر و حوصله فراوان توضیح میدهید.ودر کلام آخرم به این نکته اشاره کنم که اتفاقا این وظیفه ما هست که از شما تشکر کنیم که این همه وقت باارزشتون رو در اختیارمون قرار دادید ومیدهید

    پاسخ

    سلام
    خیلی ممنون از لطف و بزرگواریتون
    نظرتون نشان دهنده محبت و انرژی خوبتون هست
    امیدواریم همیشه موفق باشید

    پاسخ

    سلام وقتتون بخیر
    در اثر رعایت پرسپکتیو رنگی کوها در دور دست چه رنگی هستن؟نارنجی یا ابی؟

    پاسخ

    سلام خیلی ممنون
    پرسپکتیو رنگ‌ها سرد و کم اشباع‌تر می‌شوند، پس آبی و خاکستری گزینه مناسب است

    پاسخ

    با سلام ، خسته نباشيد ميگم خدمت استاد محترم و
    ممنون بابت كلبپ ارزشمند و توضيحات كامل ان
    من با وجودي كه كلاس رفتم ولي نكات خوبي رو از كليپ ها و مقالات شما ياد گرفتم .
    براتون ارزوي موفقيت روز افزون دارم.

    پاسخ

    سلامت باشین
    ممنون از لطف و نظرتون، امیدوارم همیشه استفاده مفید را ببرید و موفق باشید

    پاسخ

    سلام من واقعا موندم شما چطور اینقدر راحت اینارو آموزش میدین که خیلی از اساتید رایگان آموزشش نمیدن
    جناب طهانی کسی رو میشناسم که ۳ ساله هفته ای دو جلسه میره کلاس حضوری و بازدهیش به اندازه چند ماه آموزش شما نیس
    این اساتید فقط دارن هنرجوهاشونو میکشونن به کلاس تا خودشون درآمد داشته باشن
    اما شما فرق دارین خیلیم فرق دارین .با جون و دل به هنرجو یاد میدین
    واقعا که خسته نباشید
    من اولین باری که میخواستم دوره ی شما رو ثبت نام کنم خیلی سختم بود چون توان هزینه کردن برا چیزی که نمیدونستم آخرش چی میشه رو نداشتم اما الان با کمال میل میخوام سه تا دوره ی دیگه رو هم بگیرم و پول دادن براش واسم خیلی راحته چون به نتیجش ایمان دارم
    واقع خدا قوت

    پاسخ

    سلام خیلی ممنون از محبتتون
    ما سعیمون میکنیم تا جایی که توان داریم اطلاعات مفیدی تولید کنیم و ممنون که با انرژیتون ما را حمایت میکنید.
    امیدواریم همیشه موفق باشید

    پاسخ

    سلام میتونم دعا کنم و بگم تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد از همه ی آموزش های تان تشکر

    پاسخ

    درود بر شما بسیار عالی از زحمات شما سپاسگزاریم

    پاسخ

    خوشا به حال دوستانی که داخل ایران زندگی میکنند و دسترسی و خرید بسته های آموزشی برایشان راحت هست…من که موفق نشدم متاسفانه…

    پاسخ

    متاسفیم که این امکان براتون فراهم نشده، امیدواریم بزودی بتونیم در خدمتتون باشیم

    پاسخ

    سلام استاد محترم من خیلی علاقه دارم که از طریق این سایت نقاشی بیاموزم اما نمیدانم از کجا و کی شروع کنم و آشنایی کامل با کار کرد سایت هم ندارم. در ضمن من خارج از ایرانم معلومات لازم دارم

    پاسخ

    با عرض سلام خدمت استاد طهانی گرامی…میلاد با سعادت مولای متقیان حضرت علی علیه السلام.وروز مرد.وپدر رو به حضور گرانقدرتان تبریک و تهنیت عرض میکنم.همچنین سال نو را هم به حضورمحترمتون تبریک میگویم.و برای شما سالی خوش.بابرکت.همراه با سلامتی.وموفقیتی دو چندان را از خداوندمتعال خواستارم…

    پاسخ

    سلام
    خیلی ممنون از لطف و محبتتون
    ان شاا… شما هم در کنار خانواده سال خوب و خوشی را داشته باشین و موفق و پیروز باشید

    پاسخ

    باعرض سلام خدمت استاد محترم جناب طهانی : عذر خواهی میکنم نمیدونم چه مشکلی در سیستم بنده پیش اومده که گاهی اوقات بعد از اینکه مطالب ثبت میشه.روز بعد که دوباره وارد قسمت نظرات میشوم متاسفانه مطالبی که فرستادم رو مشاهده نمیکنم…بنده دیروز روز ولادت و سال نو رو پیشاپیش به حضور محترمتان تبریک عرض کرده بودم.امیدوارم که عذر خواهی بنده رو پذیرا باشید…حال برای رفع این مشکل مجددا انجام تکلیف کرده و قضای آن را به جا می آورم…بنده به نوبه خودم ولادت مولای متقیان حضرت علی علیه السلام روز پدر وروز مرد را به حضور محترمتان تبریک ویژه عرض میکنم.همچنین آغاز سال نو را هم خدمت جنابعالی تبریک و شادباش میگویم.وسالی خوش.بابرکت.همراه با سلامتی وموفقیتی دو چندان را برای شماوخوانواده محترمتان از خداوند متعال خواستارم

    پاسخ

    سلام مجدد
    مطلبتون ثبت شده بود، باز هم از محبتتون تشکر میکنیم

    پاسخ

    خيلي عالي بود من اين مبحث رو سر كلاس اموزش معماري با يه استاد كه خيلي بد توضيح داد و بعد تمرين پرسپكتيو داد ياد گرفتم طوري كه پرسپكتيو برام خيلي سخت شده بود اما اموزش شما راحت و مفهومي بود و همين باعث شد پرسپكتيو رو بهتر درك كنم و راحت تر ياد بگيرم ممنونم

    پاسخ

    سلام
    خیلی ممنون از نظرتون،خوشحالیم که براتون مفید بوده

    پاسخ

    واقعا عالی بود آقای طهانی فقط من چند تا سؤال داشتم
    ۱.آیا با دوره غیر حضوری ۰ تا ۱۰۰ طراحی چهره می شه نتیجه دوره VIP یا حضثری معمولی رو گرفت؟
    ۲.آیا دوره های غیر حظوری جدید مثل طراحی فیگور،مناظر،کاریکاتور و سبک انیشتین رو با مداد گرافیتی رو قرار می دید؟و اگه می شه دو تای اول قرار بدید
    بازم ممنون به خاطر تمامی زحماتتون

    پاسخ

    خیلی ممنون
    ۱- بله حتما و شده
    ۲-بله، طراحی به سبک انیشتین در حال اتمام است
    خواهش میکنیم

    پاسخ

    سلام وخسته نباشید خدمت شما استاد گرامی سپاس بابت توضیحات خوبتون مبانی طراحی ۵ رو از کجا میتونم تهیه کنم

    پاسخ

    سلامت باشین، در ادامه در همین بخش قرار خواهد گرفت

    پاسخ

    باعرض سلام خدمت استادی شایسته و محترم…روز معلم و هفته بزرگداشت مقام معلم رو خدمت شما استاد نمونه و برجسته تبریک ویژه عرض میکنم…همچنان موفق و پایدار باشید

    پاسخ

    سلام خیلی ممنون از محبتتون
    ان شاا… سلامت و موفق باشین

    پاسخ

    سلام ببخشید یه چیزی ذهنمو درگیر گرده.نحوه ی گرفتن مدادفرقی داره که چجور بگیریم یا فقط مهم اینه که از مچ تکون ندیم و فقط برای کشیدن جزئیات از مچ تکون بدیم.چون شما تو قسمت گرفتن مداد در طراحی،مداد رو کف دستتون گذاشته بودین ولی تو قسمت مبانی سه(رسم اشکال هندسی)مداد رو یجور دیگه گرفتین.
    لطفا بگین نحوه ی گرفتن مداد فرقی داره یا نه؟؟

    پاسخ

    سلام
    نوع گرفتن مداد بصورت کف دست بیشتر برای خطوط بلند و طرح های آزاد و بزرگ استفاده میشه ولی برای جزئیات بصورت نوشتاری بیشتر گرفته میشه
    مهمترین نکته حرکت دست از آرنج و کتف است

    پاسخ

    سلام ببخشید یه چیزی ذهنمو درگیر گرده.نحوه ی گرفتن مدادفرقی داره که چجور بگیریم یا فقط مهم اینه که از مچ تکون ندیم و فقط برای کشیدن جزئیات از مچ تکون بدیم.چون شما تو قسمت گرفتن مداد در طراحی،مداد رو کف دستتون گذاشته بودین ولی تو قسمت مبانی سه(رسم اشکال هندسی)مداد رو یجور دیگه گرفتین.
    لطفا بگین نحوه ی گرفتن مداد فرقی داره یا نه؟

    پاسخ

    سلام
    نوع گرفتن مداد بصورت کف دست بیشتر برای خطوط بلند و طرح های آزاد و بزرگ استفاده میشه ولی برای جزئیات بصورت نوشتاری بیشتر گرفته میشه
    مهمترین نکته حرکت دست از آرنج و کتف است

    پاسخ

    بسیار عالی
    سپاس فراوان از ویدیوهایی که تهیه کردید
    من دنبال آموزش طراحی به صورت مجازی به زبان فارسی میگشتم و از اینکه آموزشهای بسیار خوب شما رو پیدا کردم بسیار خوشحالم
    باز هم تشکر از این کار قشنگتون

    پاسخ

    سلام خسته نباشیدجناب طحانی عزیز..
    عالی بود

    پاسخ

    سلام و عرض ادب و احترام. دبیر هنر هستم.عالی بود. این مطلب رو به صورت خلاصه برای دانش آموزان متوسطه اول درس داده بودم . فیلم عالی و زیبای شما واقعا مفید و جامع وکامل بود.با اجازه شما این فیلمو برای بچه ها پخش میکنم. آرزوی توفیق و سربلندی برای شما دارم.سبز و سربلند باشید.

    پاسخ

    با توجه به این که پرسپکتیو خیلی جاها کاربرد داره و تو معماری هم خیلی مهمه ، از دلایلی بود که من رو به خرید بسته طراحی پایه به سبک انیشتین راغب کرد / ممنون از طرز آموزش فوق العادتون

    پاسخ

    دقیقا کوروش، پرسپکتیو وقتی درک بشه بعد و سه بعدی دیدن در همه جا استفاده میشه، ممنون از نظر مثبتت

    پاسخ

    واقعا مطالب خوب و مفیدی بود دنبال این چیزا بودم ولی پیداشون نمیکردم ممنونم بابت اطلاعات ارزشمندی که در اختیار مخاطبین قرار دادین

    پاسخ

    سلام
    عالی بود استاد. عالی عالی
    روش شما در آموزش پرسپکتیو حرف نداره
    نوع بیان، موضوعات وفیلمها همگی عالی اند.
    دوست عزیزی هم که گفته بود توضیحات هندسی را کمتر کنید بنظرم ایشان کاملا در اشتباه هستند و اساسا چیزی که بنده و خیلی ها را بیشتر علاقمند میکنه فهم هندسی و ریاضی گونه ایی هست که بخاطر توضیحات شما برای مخاطب بهتر ادراک میشه. پس لطفا به همین شکل ادامه بدهید. یکی از وظایف همه کسانی که از این آموزشها استفاده میکنند تشکر و سپاسگزاری از شما استاد محترم است.

    پاسخ

    سلام ممنونم از نظرتون جناب آهنگری، خوشحالیم که براتون مفید بوده

    پاسخ

    سلام
    من چند وقته میرم کلاس سیاه قلم ولی مربی یه عکس میذاره جلوم میگه بکش!… پرسپکتیو رو فقط گفت یک دو و سه نقطه ای داریم همین و اصلا هیچی نکشید!!!
    وقتی اموزش رایگانتونو دیدم تصمیم گرفتم کلاس حضوری بیفایده رو ول کنم و دوره تونو بخرم
    ممنون که انقدر خوبو عالی یاد میدید
    انشالله شاد و سلامت باشید

    پاسخ

    سلام خانم سالاری، خوشحالم که براتون مفید بوده امیدوارم موفق و سلامت باشید

    پاسخ

    آموزشی عالی و ساده و قابل فهم به زبانی قابل درک بسیار عالی بود .عدم استفاده از کلمات تخصصی و یا توضیح ساده این کلمات تخصصی باعث فهم بیشتر من بود .سپاس فراوان

    پاسخ
دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید0
There are no products in the cart!
0

افزایش قیمت دوره‌های آموزشی(به غیر از دوره آبرنگ) از ۱۸ فروردین ۱۴۰۳