آموزش طراحی پایه یا اموزش طراحی مبتدی

آموزش طراحی پایه یا آموزش طراحی مبتدی؟ تفاوت و شروع درست

در این مقاله می‌خوانید

اگر «آموزش طراحی پایه» و «آموزش طراحی مبتدی» را جست‌وجو کرده‌اید، احتمالا برایتان سوال شده که این دو چه فرقی دارند و از کدام باید شروع کرد. در این مطلب سعی می‌کنم این موضوع را ساده توضیح بدهم و بعد به چند سوال دیگر بپردازم که معمولا پیش از اولین تمرین ذهن هنرجو را مشغول می‌کنند: آیا بدون استعداد هم می‌شود طراحی یاد گرفت؟ دیدن در طراحی یعنی چه؟ و برای شروع چه وسایلی لازم است؟

در جست‌وجوها عبارت‌های «طراحی مقدماتی»، «طراحی اولیه» و «مبانی طراحی» هم دیده می‌شوند. به نظرم «مبانی» به معنای پایه نزدیک‌تر است و «مقدماتی» و «اولیه» بیشتر به سطح شروع اشاره می‌کنند. در این مطلب منظورم از طراحی پایه همان مفهوم زیربنایی است که در ادامه توضیح می‌دهم.

این مطلب بخشی از جلسه اول دوره طراحی پایه به سبک انیشتین است:

اگر امکان تماشای فیلم را ندارید، مقاله زیر چکیده آن است و می‌توانید آن را مطالعه کنید:

طراحی پایه چیست؟

طراحی پایه یعنی مهارت‌هایی که زیربنای هر موضوع طراحی و نقاشی‌اند، چه چهره باشد، چه منظره، چه یک شی ساده. طراحی پایه فقط کشیدن کوزه و گلدان نیست. از میان مباحث آن، چهار مورد را برای مهارت دیدن مهم‌تر می‌دانم: خط، شکل، فرم و انواع لبه. البته لبه‌ها حاصل تغییر تیرگی و روشنی روی فرم‌اند و جایشان بین این دو مبحث است. اگر لبه را جزو فرم و تیرگی و روشنی حساب کنیم، چهارمین مورد تیرگی و روشنی می‌شود.

هدف این است که هنرجو بدون کپی کردن یک نمونه مشخص، بتواند هر مدلی را ببیند و طراحی کند. مباحث طراحی پایه این‌ها هستند:

  • خط
  • شکل
  • فرم
  • انواع لبه
  • تیرگی و روشنی
  • بافت
  • فضا و کمپوزیسیون
  • پرسپکتیو و عمق‌نمایی

رنگ را آگاهانه در این فهرست نیاورده‌ام. تئوری رنگ مبحث عمیقی است که بهتر است در مرحله بعد بررسی شود، و در جلسات پیش‌نیاز دوره مداد رنگی به آن اشاره کرده‌ام.

تفاوت آموزش طراحی پایه و آموزش طراحی مبتدی چیست؟

این ضرب‌المثل را شنیده‌اید؟ اگر به کسی یک ماهی بدهید، یک روز سیرش کرده‌اید؛ اگر ماهیگیری یادش بدهید، برای همیشه. تفاوت آموزش طراحی مبتدی و پایه را به زبان ساده می‌شود با همین مثال گفت.

آموزش طراحی مبتدی یا آموزش طراحی پایه

 

آموزش طراحی مبتدی معمولا یک نمونه مشخص را قدم‌به‌قدم یاد می‌دهد: چهره‌ای ساده و کارتونی، طراحی یک شی آسان، طراحی اژدها با مداد، یا لباس. این آموزش‌ها نتیجه سریع‌تری دارند و برای شروع و گرفتن انگیزه می‌توانند مفید باشند. البته مشکلشان این است که هنرجو معمولا همان نمونه را یاد می‌گیرد، بدون اینکه ساختمان سر و اجزای چهره یا منطق فرم را بفهمد، و در نمونه بعدی دوباره از اول شروع می‌کند.

آموزش طراحی پایه بستر همه تکنیک‌ها و موضوعات هنرهای تجسمی است. همان‌طور که در مقاله آموزش نقاشی حرفه‌ای؛ از چه سنی، چطور و چه مدت انجام می‌شود؟ گفتم، اگر هر موضوع نقاشی و طراحی را مثل یک ساختمان یا درخت تصور کنیم، پایه و ریشه‌اش طراحی پایه است.

در آموزش طراحی پایه لازم نیست برای هر نمونه از صفر تا صد الگویی به هنرجو داده شود. با تمرین و آموزش باید مهارت هنرجو به سطحی برسد که هر موضوعی را به صورت طراحی چشمی بتواند تحلیل و ترسیم کند.

آیا بدون استعداد، آموزش طراحی ممکن است؟

این سوال یا باور در ذهن بیشتر هنرجوها هست. باورهای دیگری هم کنارش دیده می‌شود:

  • فقط تعدادی از مردم می‌توانند طراحی و نقاشی کنند.
  • بعضی‌ها با توانایی طراحی به دنیا می‌آیند.
  • طراحان و نقاشان دست‌های خاص و متفاوتی دارند.

به نظرم هیچ‌کدام از این‌ها پیش‌شرط یادگیری طراحی نیست. دلیلش این است که طراحی و نقاشی یک مهارت است، مثل رانندگی، شنا، زبان خارجی یا ریاضیات. فرق اصلی این است که جامعه بعضی مهارت‌ها را لازم و ضروری می‌داند، مانند اعمال اصلی ریاضی و رانندگی، و بعضی را نه.

آموزش طراحی مانند هر مهارت دیگر

 

در مدرسه به کودکان نگارش، ریاضیات و علوم یاد می‌دهند، ولی طراحی و نقاشی خیلی مهم شمرده نمی‌شود. فرض کنید وضعیت برعکس بود: طراحی و نقاشی برای آینده ضروری بود و پدر و مادرها روی آن تاکید می‌کردند. آن‌وقت همه آموزش طراحی پایه را کاملا طبیعی و عادی می‌دانستند.

شاید بگویید آموزش طراحی با زبان خارجی فرق دارد. اگر منظور نوع حواسی باشد که به کار می‌گیریم، بله فرق دارد. اما در تجربه من، زمان و مسیر رسیدن به سطح حرفه‌ای در هر دو شبیه هم است. کسی که بخواهد راحت و با لهجه صحبت کند و فیلم‌های یک کشور را بدون دوبله و زیرنویس ببیند، همان‌قدر باید زبان را تمرین کند که هنرجوی طراحی هر موضوع را. (البته این مقایسه تجربه شخصی من است، نه نتیجه یک پژوهش.) به نظرم درباره موسیقی و رشته‌های ورزشی هم همین‌طور است.

درباره دست‌های متفاوت هم یک دلیل ساده وجود دارد: تعداد زیادی از هنرمندان با پا یا دهان، قلم نقاشی را هدایت می‌کنند و نقاشی می‌کنند.

البته نقطه شروع آدم‌ها یکسان نیست. بعضی‌ها دقت چشم و کنترل دست بهتری دارند و بعضی‌ها تمرین بیشتری لازم دارند. این فرق مانع یادگیری نیست، فقط مسیر و زمان را عوض می‌کند. پس یادگیری هر مهارتی که دوستش داریم، به آموزش و تمرین نیاز دارد.

خوش‌بین یا بدبین بودن در آموزش طراحی پایه

در سال‌هایی که مشغول آموزش بوده‌ام، با هنرجوها و مدرس‌های مختلفی روبه‌رو شده‌ام. بعضی مدرس‌ها به هنرجوهای خود می‌گفتند شاید از این گروه فقط یکی دو نفر طراح خوبی بشوند! حرف پدر و مادر و اطرافیان هم تأثیر زیادی دارد.

تاثیر اساتید طراحی در آموزش طراحی پایه

 

هنرجوها هم از این نظر چند دسته‌اند که دو دسته‌شان بیشتر ضرر می‌کنند:

  • عده‌ای به آموزش طراحی خود، و در واقع به خودشان، بدبین‌اند. این حس باعث می‌شود تمرین‌ها را متوقف کنند و ادامه ندهند.
  • عده‌ای هم مدام از نقاشی خود تعریف می‌کنند و باور دارند فقط نکات کوچکی را باید یاد بگیرند. این‌ها ایرادهای پایه خود را پنهان می‌کنند. افرادی که خاطراتی از نقاشی خوب خود در کودکی دارند، ممکن است در این دسته قرار بگیرند.

به تجربه من، هنرجو باید نسبت به تلاش، آینده و روند پیشرفت خودش خوش‌بین باشد و برای خودش هدیه و جایزه‌های کوچک بگذارد، ولی نسبت به اثر و نقاشی‌اش دیدی نسبتا نقادانه داشته باشد. اگر امروز اثر خوبی کشید به نتیجه زیاد بها ندهد، با این انگیزه روزش را بگذراند که فردا نیز تمرینش را ادامه دهد.

نحوه بررسی تمرین‌ها را در مقاله آموزش نقاشی حرفه‌ای؛ از چه سنی، چه مدت و چطور انجام می‌شود؟ گفته‌ام.

دیدن یا تماشا کردن؟ مغز هنرمند و مغز منطقی

تا اینجا گفتیم طراحی یک مهارت است و خوش‌بینی هم در یادگیری آن اثر دارد. برای یاد گرفتن این مهارت باید مهارت دیدن را تمرین کرد. شاید جمله بی‌معنی به نظر برسد، چون بیشترمان می‌توانیم محیط اطرافمان را ببینیم. اما بین دیدن و تماشا کردن فرق است. چشم هر دو گروه تصویر را دریافت می‌کند؛ فرق در این است که با آن تصویر چه کار می‌شود.

برای توضیح این فرق از استعاره «مغز هنرمند» و «مغز منطقی» استفاده می‌کنم. این تقسیم‌بندی را بتی ادواردز در کتاب Drawing on the Right Side of the Brain مطرح کرده و بیشتر یک استعاره آموزشی است. البته تا جایی که می‌دانم، پژوهش‌های تصویربرداری مغز نشان نداده‌اند که آدم‌ها چپ‌مغز یا راست‌مغز باشند، و دو نیمکره همیشه با هم کار می‌کنند. اما چیزی که در تمرین دیده می‌شود واقعی است: وقتی به «چشم» به عنوان یک نماد نگاه می‌کنیم، آن را از حافظه می‌کشیم؛ وقتی به شکل، زاویه و تیرگی همان چشم نگاه می‌کنیم، دقیق‌تر می‌کشیم.

تست مغز هنرمند

در این استعاره، مغز منطقی (نیمکره چپ) اطلاعات را این‌طور پردازش می‌کند:

  • حرف زدن: استفاده درست از کلمات، نام‌گذاری و توصیف کلامی
  • الگو و نشانه‌گذاری: گذاشتن نشانه و نام روی هر نماد
  • طبقه‌بندی: مثل یک سیستم بایگانی، اطلاعات را بر اساس نام و نشانه دسته‌بندی می‌کند
  • تحلیل منطقی: بررسی مرحله‌به‌مرحله و استدلال برای مسائل
  • خطی و حسابی: استفاده از عدد و ترتیب

و مغز هنرمند (نیمکره راست) این‌طور:

  • مقایسه کردن: دیدن شباهت و تفاوت و استعاره‌ها
  • بی‌توجهی به گذشت زمان: هنگام کار حس زمان را کمتر دارد
  • ترکیب فضایی: بخش‌ها را برای ساختن یک تصویر کلی کنار هم می‌گذارد
  • دید واقعی: تصاویر را بدون نام‌گذاری و همان‌طور که هستند می‌بیند
  • غیرکلامی: روی چیزها اسم نمی‌گذارد و تصویر را همان‌طور ذخیره می‌کند
  • سریع و آنی: بدون ترتیب منطقی و یک‌جا به نتیجه می‌رسد

پس چرا بیشتر وقت‌ها با حالت منطقی کار می‌کنیم؟ به نظرم چون از کودکی یاد می‌گیریم به همه چیز نام بدهیم، و آموزش ما هم بیشتر روی نوشتن، حرف زدن و ریاضیات تاکید دارد. وقتی می‌خواهیم طراحی کنیم، ناخودآگاه همان شیوه را به کار می‌بریم و به جای دیدن، «نام» مدل را می‌کشیم. طراح حرفه‌ای آموخته که این عادت را کنار بگذارد و به خود تصویر نگاه کند.

اگر هنوز مطلب واضح نیست، انتهای فیلم بخش دو را ببینید؛ با یک نمایش کوتاه نشان داده‌ام این دو حالت هنگام طراحی چطور عمل می‌کنند. حالا سوال این است که حالت «دیدن» را چطور تمرین کنیم؟

در دوره طراحی پایه به سبک انیشتین چه مواردی مطرح می‌شود؟

با تئوری به تنهایی نمی‌شود مهارت دیدن را تقویت کرد؛ تمرین‌های مداوم و مشخصی لازم است تا هنگام طراحی، از الگوی گذشته خود استفاده نکنید. این تمرین‌ها را در دوره آموزش طراحی پایه به سبک انیشتین انجام می‌دهیم و همان مباحثی را که بالا گفتم تقویت می‌کنیم. علاوه بر آن‌ها، پیش‌زمینه طراحی چهره، طراحی ذهنی و طراحی فیگور هم تقویت می‌شود.

 

طراحی پایه به سبک انیشتین

از طریق دکمه زیر می‌توانید سرفصل‌های دوره را دانلود و بررسی کنید:

وسایل مورد نیاز برای آموزش طراحی پایه با مداد

وسایل این دوره سه دسته‌اند: وسایل اصلی، وسایل مکمل و وسایل حرفه‌ای. در این مطلب اصلی و مکمل را معرفی می‌کنم؛ وسایل حرفه‌ای جزو آموزش‌های رایگان نیست.

وسایل اصلی

وسایل اصلی ساده‌ترین و ارزان‌ترین وسایل برای شروع آموزش طراحی پایه‌اند:
  1. مداد. یک مداد طراحی کافی است و شماره‌اش حساسیت زیادی ندارد: از B2 تا B6 همه مناسب‌اند. اگر در شرایط فعلی خرید مداد طراحی سخت است، یک مداد معمولی یا حتی خودکار هم برای تمرین‌های اولیه کفایت می‌کند. (البته مداد معمولی(HB) نرمی مداد طراحی را ندارد. ارزان‌ترین برندها را در فیلم چه مدادی با چه شماره‌ای بخریم؟ گفته‌ام.)
  2. کاغذ. کاغذ باطله یک‌رو سفید، کاغذ کاهی، کاغذ طراحی پارس یا کاغذ دبل آ. یکی از این‌ها کافی است؛ ارزان بودن کاغذ به خاطر تمرین‌های زیاد دوره بسیار مهم است.
  3. تخته. تخته یا زیردستی که اصطلاحا تخته شاسی گفته می‌شود، ترجیحا سایز ۳۰ در ۴۰ (نزدیک به اندازه کاغذ A3)، که برای دوره‌ها و موضوعات دیگر نقاشی هم به کار می‌آید.

وسایل مکمل

وسایل مکمل برای آشنایی هنرجو و پیش‌زمینه تکنیک‌های دیگر استفاده می‌شوند؛ مثلا آب‌مرکب هنرجو را برای تکنیک آبرنگ آماده می‌کند. تهیه این وسایل پیش از شروع دوره اصلا توصیه نمی‌شود. ابتدای هر جلسه، وسایل مکمل همان جلسه گفته می‌شود و می‌توانید متناسب با تمرین آن جلسه تهیه کنید یا از همان مداد طراحی استفاده کنید.
  1. قلم‌مو آبرنگ سرگرد (سایز ۴، مارک خرم، رهاورد، پارس آرت پیشنهاد می‌شود) و مرکب خوشنویسی ایرانی (برندهای گران‌قیمت مثل وینزور توصیه نمی‌شود). اگر به جای قلم‌مو و مرکب واتر براش، پن براش یا آبرنگ داشتید، می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.
  2. قلم فلزی یا قلم فرانسه (ارزان‌قیمت) و مرکب خوشنویسی ایرانی، یا راپید ارزان سایز ۰٫۳ تا ۰٫۵.
  3. زغال نرم، یعنی همان زغال چوب (شمش زغال فشرده که گران است اشتباها تهیه نشود)، یا اگر مداد کنته و مداد زغالی داشتید می‌توانید به جای زغال چوب استفاده کنید؛ ولی ترجیحا زغال نرم بهتر است.
  4. گچ سفید، مداد پاستل سفید یا کنته سفید.
  5. مقوا سیاه ساده.
  6. کاغذ حرفه‌ای اشتنباخ یا الر فابریانو.
دوباره تاکید می‌کنم، نیازی به تهیه همه این وسایل نیست؛ از هر شماره، یکی برای جلسه مورد نظر کافی است.

تست عملی دست‌خط و امضا

در بخش انتهایی این جلسه، بعد از تمرین‌های مبانی طراحی، تستی گذاشته‌ام تا تفاوت طراحی با «نام‌گذاری» و طراحی با «دیدن» را حس کنید و مطمئن شوید شما هم توانایی طراحی کردن را دارید. این تست نتیجه خوب یا بد ندارد و برای هر شخص فرق می‌کند.

مرحله اول. روی یک کاغذ اسم خود را بنویسید و کنارش امضا کنید.

تست عملی طراحی پایه

 

حالا به امضایتان دقت کنید. آیا یک طراحی نیست؟ دست‌خطتان چطور؟ آیا اسمتان را از روی اشکال هندسی و با ساده‌سازی نوشته‌اید و امضا را طراحی کرده‌اید؟

مرحله دوم. امضایتان را قرینه بکشید، یعنی برعکس حالت عادی.

تست عملی طراحی مبتدی

 

کار کمی سخت‌تر شد، درست است؟ چرا؟ سرعت کمتر شد و این بار بیشتر به خود شکل دقت کردیم، انگار برای اولین بار امضایمان را واقعا دیده‌ایم: قوس منحنی‌ها، شیب خطوط و… امضای معمولی یک حرکت خودکار است که بدون فکر انجام می‌شود. وقتی قرینه می‌شود، آن فرآیند خودکار از کار می‌افتد و مجبوریم به شکل واقعی نگاه کنیم. به نظرم این همان حالت «دیدن» است.

مرحله سوم. امضایتان را با دست مخالف بکشید؛ اگر راست‌دست هستید با دست چپ.

تست عملی طراحی مبتدی

 

با دست مخالف، انحنا و امضا کمی نامرتب می‌شود. چرا؟ مگر امضای خودمان را بلد نیستیم؟ مگر شکل و فرم آن را در حافظه نداریم؟ اینجا لزوم تمرین مداوم دیده می‌شود. اگر اطلاعات و دانش طراحی را کامل داشته باشیم ولی برای کنترل دست تمرین نکرده باشیم، مثل امضا کردن با دست مخالف است: شکلی که روی کاغذ می‌آید با تصویر و اطلاعاتی که داریم همخوانی ندارد.

مرحله آخر. اسم و امضایتان را حداقل به ۱۰ فرم مختلف بکشید. سعی کنید الگوبرداری نکنید و تغییر فرم‌ها را در ذهنتان بسازید.

تست عملی طراحی مبتدی

 

نتیجه جالب نیست؟ یک موضوع واحد را به حداقل ۱۰ زبان مختلف روایت کرده‌اید: تصویری را که در ذهن داشتید ساخته‌اید و به دست فرمان داده‌اید آن را بکشد. به نظرم این خلاقیت است. فرم‌هایی که آدم‌های مختلف می‌سازند هم با هم فرق دارد و ذهن می‌تواند بی‌نهایت فرم بسازد.

(این جلسه برای هنرجوهای دوره طراحی پایه به سبک انیشتین است و منظور از ارسال تمرین‌ها همه مخاطبان این مطلب نیستند.)

در این تست چه دیدیم:

  • ما تقریبا هر روز یک طراحی روی کاغذ ایجاد می‌کنیم بدون اینکه متوجه باشیم؛ امضای ما شکلی از یک طراحی است.
  • امضایی که هر روز می‌کشیم به صورت یک حرکت خودکار ثبت شده است. وقتی برعکس شود، آن حرکت از کار می‌افتد و مجبوریم شکل را واقعا ببینیم.
  • دانش بدون تمرین فایده چندانی ندارد، مثل امضا کردن با دست مخالف که بدون تمرین شکل مرتبی نمی‌دهد.
  • قدرت خلاقیت ذهن و اینکه یک موضوع را به زبان‌های مختلف تعریف می‌کنیم، تفاوت هر آدم را نشان می‌دهد.

در این تست، هر چه دستتان آهسته‌تر ولی راحت‌تر حرکت کند، یعنی بیشتر در حالت دیدن هستید. هر چه سریع‌تر و بدون تمرکز بکشید، عادت و نام‌گذاری بیشتر دخالت می‌کند.

این جلسه بخش نظری طراحی پایه بود و نحوه شروع و ادامه مسیر را گفتیم. از جلسه بعد تمرین‌های عملی شروع می‌شود و طبق چک‌لیست هر جلسه می‌توانید تمرین‌ها را انجام دهید.

ادامه مسیر: مطالب رایگان طراحی پایه

اگر می‌خواهید قبل از ثبت‌نام در دوره، طراحی پایه را از روی مطالب رایگان سایت دنبال کنید، این‌ مطالب را پیشنهاد می‌کنم(بخش‌هایی از دوره طراحی پایه به سبک انیشتین هستند):

این مقاله و تحقیق توسط گروه طراحی روشن بدون هیچ حمایت مالی انجام شده است، اگر از نوشته و فیلم استفاده می‌کنید و بازنشر می‌دهید، لطفا نام منبع را حذف نکنید، تا زحمت و هزینه‌ای که پرداخته‌ایم، حفظ شود. ممنونم

شاید این نوشته ها را هم بپسندید

    سلام خیلی ممنون برای زحمتی که میکشید بنظرم همهم به هنر و طراحی نیاز دارند و به جایی کمرنگ کردن زنگ هنر باید درستت روی ان کار شود خدا خیرتون بد

    پاسخ

    همیشه از اینک هنرجوتون هستم افتخار میکنم خوشحالم دوره طراحی اینشتین شرکت کردم عالی بوده

    پاسخ

    سلام و درود فراوان
    بسیار سپاسگزارم بخاطر این همه لطف و زحمات شما جناب طحانی و بانو ناروئی عزیز انشاالله در پناه خدا همیشه موفق و موید باشید

    پاسخ

    سلام و عرض ادب وقت بخیرمن میخام آموزش طراحی شرکت کنم
    باید چیکار کنم؟؟

    پاسخ

    این هزینه برای طراحی پایه هستش و ایا صفر تا صد طراحی آموزش داده میشه؟؟و سوال اخر اینکه ایا این هزینه رو میشه طی دو سه مرحله واریز کرد خدمتتون؟؟

    هزینه دوره طراحی پایه انیشتین مشخص است. خیر امکان پرداخت چندمرحله‌ای در سایت وجود ندارد.

    سلام وقت بخیر دوره ای هست که استاد گفتنه به حساب کاربری شما ارسال شده.
    منظورشان را متوجه نشدم.
    ضمنا
    واقعیه تشکر می‌کنم از لطف و محبت مجموعه شما و خصوصا استاد گرامی

    سلام خیلی ممنون، اون اطلاع‌رسانی‌ها مختص هنرجویانی است که دوره‌هارو ثبت نام کردن در سایت.

    با عرض سلام و ادب خدمت ایتاد محترم.
    من اگر بحواهم طراحی رو از صفر شروع کنم،کدام بسته اموزشی غیر حضوری را تهیه کنم و به ترتیب کدام ها رو ادامه بدم. لطفا راهنمایی کنید
    با تشکر

    پاسخ

    سلام جناب طحانی بنده مهران هستم از شیراز
    اخیراً به دستور شما و لطف دوستان مقرر شد دوره طراحی به سبک انیشتین برایم فعال شود به دنبال آن طی چندین ایمیل ارسالی ازجلسات آموزشی مفید شما بهره‌مند شدم و اخیراً هم طراحی های امضا را از طریق واتساپ برایتان ارسال نمودند میخواستم ببینم آموزش های بعد از آن هم شامل حال من میشود یا نه چرا که با نصب اپلیکیشن موجود برای دستیابی و استفاده از محتویات آن کد کاربری نیاز است لطفاً بنده را راهنمایی بفرمایید
    ممنون

    پاسخ

    سلام بله کل دوره را براتون ثبت کردیم، من اطلاع میدم حساب شما را چک بکنن و رمز اپلیکیشن هم بهتون بدن

    پاسخ

    سلام جناب طهانی، ببخشید چرا یهو از جلسه چهارم پریده جلسه ششم؟ این وسط جلسه پنجم پس چی شده؟؟؟
    و دوم اینکه چرا اینقدر هزینه هاتون زیاده کسانی که نمی تونن این هزینه هارا بدن هم در نظر بگیرین که بتونن استفاده کنند. ممنون

    پاسخ

    سلام همه این بخش ها برای جلسه اول هستند، هر کدام یک جلسه نیستند.بخش پنجم معرفی وسایل حرفه ای است که مشمول آموزش های رایگان نمیشه، آموزش های رایگان شامل بخش های کوچکی از دوره ها هستند.
    هزینه این دوره یک چهارم ارزش واقعی آن نیست. آموزش های رایگان برای دوستانی قرار دادیم که نمیخواهند یا به قول شما نمی توانند هزینه کنند

    پاسخ

    سلام مجدد. اقای طهانی من این حرف شما را قبول ندارم. اگر که قرار هست لطفی در حق افرادی که نمی توانند در دوره ها شرکت کنند بکنید که به طور قطع باید بخش پنجم را هم براشون قرار بدید. به نظرم این به دور از منش والای احسان کردن هست که شما یه دوره را اول و آخرشو بگذارید و وسطشو گرو بکشید. خب عملا برای کسانی که بخوان از این دوره بهرمند بشن بی فایده میشه. درسته که هزینه هایی هم برای شما برده ولی خب همه یک جور نیستند و شما اگر یکی دو دوره یا صد دوره با هزینه دارید یکی دو دوره را هم به صورت کامل برای رضای خدا که قطعا دعای همه این افراد براتون هست قرار بدید که آنها هم بتونند استفاده کنند. و حتی اگر ممکنه هزینه هاتونو کاهش بدید. چون واقعا هزینه ها بالاست. بازم ممنونم از پاسخ گویی تون. سپاس

    پاسخ

    بخش پنجم با رضایت هنرجوها مغایرت داشت و همینطور مطلبی بود که مربوط به جلسات آینده است.
    بنا به تجربه ما آموزش ها را متناسب با سطح هنرجوها و مخاطبین قرار میدهیم و با نظرتون موافق نیستیم

    پاسخ

    یلام من رشتم گرافیک هست و بر طبق رشتم خب طراحی رو هم گذروندیم
    طراحیم خوبه تقریبا چیزایی که تو دوره گفتید رو میتونم بکشم ولی با هزار زحمت
    دودلم از خرید دوره
    میشه کمکم کنید میترسم بخرم ببینم همه چی رو بلدم میترسم نخرم یک چیز مفیدی گفته باشید که خیلی طراحیمو قوی تر میکرد
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ

    سلام از طریق پشتیبانی آنلاین سایت یا شماره واتس اپ پایین سایت درخواست تعیین سطح بدین بررسی میشه که این دوره مناسبتون هست یا خیر

    پاسخ

    با عرض سلام و خسته نباشید،من سبک Zen doodle رو خیلی دوس دارم همین مقدمات طراحیو طی کنم برای مقدمه کافیه؟میشه راهنمایی کنید.

    پاسخ

    سلام استاد طهانی در جلسه سوم طراحی چهره طراحی پارچه و اجسامی مانند عینک و… اموزش داده شد اما این مقدار اموزش در حد طراحی های حرفه ای که در جلسات 8و غیر بوده نیس ایا این امکان وجود داره که طراحی پارچه و… رو برای هنرجوی های طراحی چهره به عنوان اپدیت قرار بدهید؟ممنون بخاطر زحماتتون❤

    پاسخ

    سلام خیر، دوره طراحی چهره تمرکز روی چهره است و هنرجو روی طراحی پایه باید مسلط شود پیش از آن

    پاسخ

    با سلام. میشه فیلم تقسیم بندی اجزای صورت را برام به ایمیل ارسال کنید. ممنونتون میشم.
    من خیلی از طراحی چهره خوشم میاد و عاشقش هستم مخصوصاً طراحی چهره پیرمرد و پیرزن. ممنون میشم از زحمات شما با فیلم هایی که گذاشتید امیدوارم که همیشه موفق باشد. من رشتم گرافیکه خیلی علاقه دارم که ادامه بدم ولی به خاطر مشکلاتم نتونستم ادامه تحصیل بدم و تا دیپلم خوندم. می تونم واستون طراحیامو بزارم و نظرتونا در مورد طراحیامون بدونم چون کلاس جایی نمی رم اگه می تونید و وقت و زمانشا دارید براتون عکسایی از طرحامو بفرستم و کمکم کنید تا مشکلاتم بیشتر بدون. مرسی

    پاسخ

    سلام این بخش در دوره طراحی چهره قرار دارد. کارهای هنرجوها فقط بررسی می شوند

    پاسخ

    باورم نمیشه توی فضای مجازی اااااااینقدر دقیق و کامل و ظریف آموزش داده بشه . خیلی عااااالی هست خیلی

    پاسخ

    سلام وقت بخیر جناب ببخشید من چندین سری از اینستاگرام پیام زدم ولی متاسفانه جوابی ندادین.
    من طراحی کار میکنم ولی خب ضعیفه طراحیم میخاستم بدونم طراحی پایه ب سبک انیشتین برای من جوابگو هست یا خیر این توانایی رو از کجا باید تشخیص بدم ک اگه جوابگو هست برای من ثبت نام کنم هرچه زودتر….

    پاسخ

    سلام خیلی ممنون، از فیلم‌های رایگان مبانی طراحی استفاده کنید و اگر براتون مفید بود، میتونین برای ثبت نام اقدام کنید.

    پاسخ

    پس میفرمایین با توجه ب فیلم های رایگانی ک گذاشتین خودمو محک بزنم؟؟

    پاسخ

    بله از آموزش‌های رایگان طراحی شروع کنید.

    سلام شماره پایین سایت است و از پشتیبانی آنلاین هم میتوانید مشاوره بگیرید برای سطح

    پاسخ

    خیلی خوب بود چطوری ثبت نام کنم و از صفر شروع بکنم طراحی رو
    من دانشجوی ترم 1 طراحی لباس هستم

    پاسخ

    سلام، اگر طراحی پایه منظورتان است در قسمت دوره های آموزشی می توانید ثبت نام کنید

    پاسخ

    درود ،در YouTube طراحی بصورت کامل آموزش داده می‌شود چرا شما این امکان را برای کسانی که علاقمند هستند ولی امکان مالی ضعیفی دارند و توان پرداخت هزینه آموزش را ندارند ایجاد نمی فامایید؟با سپاس

    پاسخ

    سلام، مقایسه وضعیت یوتیوب با شرایط تولید محتوا در ایران اشتباه است، چون یوتیوب هزینه تولید را می دهد ولی این قابلیت برای ایران تحریم شده است و اضافه بر این در یوتیوب آموزش کامل داده نمی شود، اغلب تولید کننده های خارجی ادامه آموزش را در سایت پاترون می دهند که هزینه پرداخت می شود.
    ما آموزش های رایگان را به اندازه قرار داده و می دهیم، اگر امکان مالی ضعیف دارید، می توانید از آموزش های یوتیوب استفاده کنید

    پاسخ

    سلام استاد من رشتم طراحی لباس بوده یه چند سالی درسم تموم شده. الان به طراحی چهره. و سیاه قلم و مداد رنگی علاقه دارم به نظر شما از کدوم دوره شروع کنم؟ چون مبانی طراحی داشتیم

    پاسخ

    سلام وقتتون بخير خواستم بكم حس ميكنم استعداد طراحي و نقاشي دارم با اينكه كلاس و دوره اي اموزش نديدم اما استعدادش رو دارم دوست دارم رنك روغن روي بوم كار كنم از كجا بايد شروع كنم يعني صفر هستم و بايد از يه جايي شروع كنم كه بتونم حرفه اي ادامه بدم لطفا راهنمايي كنين

    پاسخ

    سلام من میخام طراحی چهره کار کنم ولی متاسفانه هیچ پیش زمینه ای ندارم آیا میتوانم از همین الان پکیج طراحی چهره را خریداری کنم

    پاسخ

    با سلام بازنشست شدم علاقه دارم در امرش های شما شرکت کنم خیلی مبتدی هستم ولی همیشه علاقه مند یادگیری بوده و هستم در کانادا زندگی می کنم
    لطفا راهنمایی بفرمایی در مورد چگونگی برداشت کلاس آنلاین و نحوه پرداخت
    ممنون از لطف شما

    پاسخ

    سلام من کارم طراحی اندام مصنوعی انسان هست طراحی به درد من میخوره

    پاسخ

    سلام اگر نیاز به طراحی دستی و درک آناتومی دارید بله مناسب است

    پاسخ

    سلام خسته نباشید. من به طراحی کاراکتر انیمیشن به صورت فانتزی و رئال علاقه دارم . میشه لطفا بگید که شما کلاس حضور دارید یا نه و اینکه کجا هست و اگر هم نبود کدوم دوره رو شرکت کنم؟

    پاسخ

    سلام اگر مبتدی هستید از طراحی پایه باید شروع کنید سپس فیگور و آناتومی و طراحی کاراکتر

    پاسخ

    سلام اول تشکر بکنم که اموزش ها رایگان هستن ولی بعدش چندتا ایراد بگیرم. داخل این فیلم گفتین اول مبانی طراحی رو ببینیم باز داخل مقدمه مبانی طراحی گفتین اول طراحی پایه رو ببینین. من که گیج شدم و نمیدونم بالاخره اول کدوم رو ببینم! و بعدش لطفا انقدر کات نکنین فیلم رو. یه دوربین هم کافیه. سردرد گرفتم از بس یه کلمه با این دوربین صحبت میکردین یه کلمه با اون! و بعدش اشکال نداره اگه صدا نویز داشته باشه! زمانی که صحبت نمیکنین کلا صدا رو بریدین و ساکت میشه بعد که صحبت میکنین نویز داره. گوش یکم اذیت میشه. و صدا هم با تصویر همخوانی نداره که خیلی بده! و کاش جوری ادیت میکردین فیلم رو که تصویر شما جلوی تصویر پشتی نباشه و بتونیم اون رو کامل ببینیم. و همینطور کلا وقت بیشتری روی تدوین ها میذاشتین که یدفعه نپره تصویر و همینطور کاش داخل ویدیو ها منظم تر توضیح میدادین! البته بازم تشکر کنم که رایگانه فقط میخوام اموزش ها حرفه ای بشه و در اخر ممنون میشم که ساعت هوشمندتون رو دربیارید ما متوجه شدیم

    پاسخ

    سلام آموزش های مبانی بخش های کوچکی از دوره طراحی پایه است که جدا شده و بصورت رایگان قرار داده شده

    پاسخ

    سلام. من تازه میخوام نقاشی یاد بگیرم، و هیچ آموزش و تمرینی تا حالا نداشتم.
    علاقمند به نقاشی با مداد رنگی هستم. پیش نیاز مداد رنگی ۱، همین ۱۷ جلسه که رایگان هستن، هستش؟

    پاسخ

    ببخشید راهنمای سایت رو مطالعه نکرده بودم، متوجه اشتباه بودن سوالم شدم. متاسفم

    پاسخ

    میگم برای چی فقط نظرهایی هستن که ازت تعریف کردن
    نظرهایی مثل من رو جواب نمیدین اصلا
    این نهایت بی ادبیه. برو خوش باش با خودت

    پاسخ

    کارتون حرف نداره شما فوق العاده هستین آقای طهانی

    پاسخ

    من اگه دوره طراحی شما رو شرکت کنم میتونم طراحی مدل زنده از انسان بکشم؟

    پاسخ

    جدای از اینکه الان این دوره رو خریداری کردم و خیلی خیلی راضیم و از اموزشها لذت میبرم ، می خواستم نحوه اشنایی با سایت رو بگم ، خب راستش با سرچ کردن توی گوگل شروع شد و طراحی سایت بهم فهموند که با افرادی سر و کار دارم که میدونن چیکار میکنن و حاضرن برای پیشرفت سایت و هنرجوها هزینه کنن همچنین همین اموزش های رایگان خیلی کمکم کرد که روند و متد تدریستون رو بفهمم . قبل از کرونا فکر میکردم که هنر و مباحث هنری رو حتما باید حضوری یاد گرفت و تدریس انلاین فایده ای نداره ، که خب با اشنا شدن با سایت شما و شروع کردن یکسری کارهای هنری دیگه فهمیدم که تفکرم اشتباه بوده ، می خواستم به افرادی که شک دارن این دوره رو بخرم توصیه کنم که اگر پشتکار دارین حتما بخرین و حتما موفق میشین ، منکه خیلی دارم لذت میبرم . ممنون از گروه طراحی روشن

    پاسخ

    ممنون جناب جعفری که تجربتون با ما در میان گذاشتید، اراده و پشتکار شما عالی است و امیدوارم در کنار هم پیشرفت کنیم

    پاسخ

    سلام وقتتون بخیر. ممنون از سایت خوبتون .
    من بتازگی بعد از مدت ها طی مسیر اشتباه فهمیدم که به طراحی کاراکتر و تصویر سازی علاقه دارم ولی متاسفانه هیچ زمینه ای از هنر ندارم و رشته ی تحصیلی و … هیچکدوم هنری نبوده و مقداری سردرگم شدم.نمیدونم از کجا شروع کنم برای این مسیر. ممنون میشم راهنماییم کنین و پکیج هاییتون که برای من مناسبند رو عنوان کنید.

    پاسخ

    سلام خیلی ممنون خانم مطهره، برای طراحی کاراکتر و تصویرسازی(با هم تفاوت دارند)، مطلب طراحی ذهنی را مطالعه کنید و مهارت هایی که باید یادبگیرید، طراحی پایه، طراحی فیگور و آناتومی، کمی طراحی چهره و طراحی ذهنی است

    پاسخ

    سلام بعد از دیدن تست دست و خط و امضا چجوری میتونیم فیلم های جلسه های طراحی چهره رو ببینیم من واقعن گیج شدم

    پاسخ

    سلام، این مطالب برای آموزش طراحی پایه است، اگر سطحتون مبتدی است فعلا باید طراحی پایه تمرین کنید سپس سراغ طراحی چهره بروید و دوره مورد نظر ثبت نام کنید، راهنمای سایت مطالعه بفرمایید.

    پاسخ

    سلام استاد کارتون عالی هستش

    پاسخ

    سلام وقتتون بخیر.چطوری باید اموزش هارو دریافت کنیم

    پاسخ

    سلام. امیدوارم که حالتون خوب باشه.
    میخواستم بپرسم شروع دوره بعدی کلاس های آموزش طراحی پایه کی هست؟میخواستم الان ثبت نام کنم که دیدم شروع دوره از 8 مرداد 1400 بوده و انگار دیگه نمیتونم از اول کلاساتون شرکت کنم.

    پاسخ

    سلام ممنون از مطلبتون سوالی داشتم برای آموزش طراحی از پایه به زبان فارسی کدام دوره را باید تهیه کنم؟

    پاسخ

    سلام خانم مجدی دوره طراحی پایه به سبک انیشتین توصیه می‌کنم

    پاسخ

    سلام خسته‌ نباشید من میخوام وارد رشته طراحی لباس بشم به نظر شما چه دوره ای بردارم؟اصلا طراحی بلد نیستم

    پاسخ

    سلامت باشید، شما اول از همه باید طراحی پایه را مسلط بشید که نصف مهارتتون است و سپس فیگور و کمی آناتومی و ساختار و مطالعه پارچه را نیاز دارید

    پاسخ

    نمی دونم چطور ازتون بابت مطلب خوبتون تشکر کنم

    پاسخ

    سلام ممنونم از اطلاعات مفید و خوب شما و امیدوارم مطالب بیشتری برایمان بگدارید ممنونم

    پاسخ

    با سلام
    جلسه ای برای آموزش امضا ندارین منظورم طراحی امضا جدید نیست بلکه بتوانیم امضایی که الان داریم زیبا رسم کنیم
    با تشکر

    پاسخ

    سلام نه آموزش مجزایی در این مورد نداریم، تمرین‌های مبانی طراحی و گرم کردن دست انجام بدید خط امضا بهتر می‌شود

    پاسخ

    سلام ممنونم بابت آموزش های خوبتون
    فقط من میخوام آبرنگ چهره وهم آبرنگ منظره کار کنم بعد از مبانی طراحی 1و2 و3 و طراحی پایه باید چه مراحی رو طی کنم؟

    پاسخ

    سلام خواهش می‌کنم، طراحی پایه انیشتین لازم است تا جلسه نهم خوب پیش برید، بعد سراغ طراحی چهره هم می‌توانید بروید.

    پاسخ

    سلام ممنون از مطالب خوب و آموزنده تون من به طراحی منظره علاقه زیادی دارم اما بلد نیستم و می خوام از پایه شروع کنم خواهش می کنم راهنماییم کنید و قیمت دوره ها رو بگید

    پاسخ

    سلام خواهش می‌کنم، برای دوره‌های آموزش طراحی بهتر است راهنمای سایت مطالعه کنید، ترتیب دوره‌ها و نحوه ثبت نام را توضیح دادیم.

    پاسخ

    سلام من میتونم چهره ک اموزش دادین رو بکشم به حد اموزشی ک دادین ولی خواستم سیاه قلم ثبت نام کنم ولی شما میگین دوره انیشتن رو یاد بگیرین!ایا من ک چهره میخوام یاد بگیرم سیاه قلم لازم دوره انیشتن هم بخرم ؟اخه الانم هرچی دوره طراحی پایه چهره گفتین میتونم بکشم.ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ

    سلام اگر شما به چهره مسلط هستید، ما چه کاره هستیم که جلوی شما را بگیریم، ما مسیری که خودمون استفاده کردیم و مناسب تشخیص می‌دهیم را معرفی کردیم.

    پاسخ

    از قیمت هم راضی باشین چون خدایی خیلی بیشتر از این استاد های دیگه هزینه اموزش میگیرن بنده خداها خیلی زحمت کشیدن تا ما به راحتی دانلود کنیم و یاد بگیریم بیاید تشکر کرد

    پاسخ

    درود برشما استاد عزیز
    چطور دوره انیشتین رو ثبت نام کنم؟
    اکه یک راهنما باشه و تمرینامو قضاوت کنه خیلی بهتر متوجه اشکالاتم میشم

    ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ

    سلام، فکر می‌کنم تمام سوالات شما در مورد دوره آموزش طراحی پایه، ثبت نام، دانلود و پشتیبانی تمرین‌ها در راهنمای سایت گفته شده است، مطالعه کنید و اگر همچنان سوال داشتید از چت آنلاین سایت می‌توانید بپرسید، موفق باشید.

    پاسخ

    سلام مجدد استاد جان.من اگر الان ثبت نام کنم در ایام عید هم باید تمرین بفرستم؟؟ ممنون میشم پاسخ بدین چون میخام هر چه زودتر ثبت نام کنم

    پاسخ

    سلام من در ایام عید برای پشتیبانی و بررسی تمرین‌ها هستم، شما اگر فرصت تمرین طراحی داشتید در خدمتتون هستم.

    پاسخ

    سلام استاد عزیز.خیلی خوشحالم از آشنایی با شما. استاد آیا گذراندن دوره از پایه طراحی به من کمک میکنه که میخام از فنی حرفه ای مدرک سیاه قلم بگیرم؟ و البته که میخام از پایه طراحی چهره و یاد بگیرم؟

    پاسخ

    سلام، لطف دارید، ما زیاد به مدرک توجهی نمی‌کنیم اما می‌توانم تضمین رسیدن و تقویت مهارت را بعد از یادگیری و گذراندن دوره طراحی پایه انیشتین بدهم.

    پاسخ

    ممنونم.آشنایی با شما لطف خداوند بود.

    پاسخ

    سلام وقت شما بخیر ببخشید برای طراحی(حتی اگر نخوایم گرافیت کار کنیم) باید از سیاه قلم شروع کنیم؟ یا فرقی نمیکنه؟
    منظورم اینه که نیازه قبل از شروع هر رشته مثلا آب مرکب قبلش چیزی رو مسلط باشیم؟

    پاسخ

    سلام خیلی ممنون، سیاه قلم، آبرنگ، آب مرکب و…، این‌ها تکنیک‌ها و مدیوم‌ها هستن، با موضوع طراحی متفاوت است، اما من عقیده دارم پایه‌ای ترین ابزار برای شروع طراحی مداد گرافیت هست، دلایل زیادی داره؛ از سهولت و دسترس پذیری گرفته تا بازدهیش در یادگیری طراحی. اما اگر شخصی بگه من طراحی رو با تکنیک مثلا آب مرکب یاد میگیرم تصمیم خودش هست. اما مساله اینجا پیش میاد که لازمه هم به تکنیک آب مرکب مسلط بشه و هم طراحی رو یاد بگیره در کنار هم و این کمی روی روند یادگیری تاثیر میذاره.

    پاسخ

    سلام لطفا جواب بدید برای دیدن ادامه ی همین‌دوره ی انیشتین باید هزینه پرداخت کنیم؟چجوری؟اگه نه چجوری ببینم؟

    پاسخ

    سلام بخش‌های رایگان داخل سایت با عنوان مبانی طراحی وجود دارند، که می‌توانید استفاده کنید، اما مبانی طراحی بخشی از جلسات اولیه دوره طراحی پایه به سبک انیشتین است. اگر صرفا قصد شروع طراحی را دارید، آموزش‌های رایگان مبانی طراحی را دنبال و تمرین کنید، اما اگر قصد یادگیری جدی طراحی را دارید، دوره طراحی پایه انیشتین دوره جامع و تمرین محوری است.

    پاسخ
دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید0
دوره‌ای انتخاب نشده است
انتخاب چند دوره دیگر
0